Naturforening dropper klage over aktivitetspark

Planerne om Parnas Natur- og aktivitetspark i Sorø er kommet et skridt nærmere en realisering, efter at Danmarks Naturfredningsforening har annulleret sin klage

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Sorø kan se frem til at få en aktivitetspark til foråret. I hvert fald er folkene bag kommet et skridt nærmere en realisering, efter at Danmarks Naturfredningsforening (DN) i Sorø har besluttet at annullere sin klage over initiativet.

Natur- og aktivitetsparken vil koste omkring 4 millioner kroner at bygge, og planen er, at den skal indeholde et naturlegeland, en anløbsbro med søbad, udlejning af kajakker, kanoer og mountainbikes samt et multihus til udstillinger. Alt så ud til at glide lige igennem, men i 11. time meldte DN sig på banen og krævede en VVM-undersøgelse af, hvordan sådan en park vil påvirke miljøet.

Lokalplanen skal ikke ændres

Klagen fik Niels Aalbæk Jensen, der er projektleder på parken og Peter Knudsen, der er direktør i Altan.dk og investor i projektet, til at frygte, at lanceringen måtte udskydes i 1 år, men nu ser det ud til, at de ikke behøver at lade sig bremse alligevel.

- Vi er meget glade for, at klagen er annulleret. Holdningen fra vores side har hele tiden været at invitere til dialog - også med Danmarks Naturfredningsforening, så derfor blev vi lidt ærgerlige, da vi så, at de bare indgav klage, siger Niels Aalbæk Jensen, der sammen med de andre involverede nu får travlt.

- Alt blev jo sat på standby på grund af klagen, men nu skal vi have fat i arkitekter og så videre for at høre, hvad vi kan gøre nu. Vi ville rigtigt gerne have åbnet første lørdag i april, men det er nok lige optimistisk nok at håbe på, så maj er måske mere realistisk i stedet for, siger Niels Aalbæk Jensen.

Holdningsskifte efter møde

Den ændrede holdning kommer i kølvandet på et møde mellem parterne. Efter en debat om sagen i TV ØST programmet 28 minutter i slutningen af september inviterede Niels Aalbæk Jensen alle interessenter samt Danmarks Naturfredningsforening til et møde, og dialogen har altså medført, at foreningen nu trækker sin klage.

- DN Sorø tager til efterretning, at Sorø Kommune vurderer, at den planlagte natur- og aktivitetspark kan etableres inden for den gældende lokalplan(...) Derudover har DN Sorø fået en aftale med Parnas Natur- og aktivitetspark om initiativer, der vil kunne reducere de mulige gener ved udlejning af henholdsvis mountainbikes og kanoer ligesom gener fra støj også vil blive imødegået. Det er endvidere tilkendegivet, at lejeaftalen med Stiftelsen forhindrer en løbende 'tivolisering' af området, skriver foreningen i en pressemeddelelse om årsagen til holdningsskiftet.

Møder 2 gange om året

Samtidig har Sorø Kommune tilkendegivet, at den formentlig i slutningen af 2015 vil sætte gang i en planlægning for Parnasgrunden, som blandt andet vil indebære et forslag til lokalplan for arealet, som mere detaljeret regulerer arealets anvendelse til natur- og aktivitetspark, og med den udmelding er DN foreløbigt tilfredse.

Foreningen har aftalt, at der 2 gange årligt vil blive holdt fællesmøder med folkene fra Parnas Natur- og aktivitetspark for at evaluere aktiviteternes påvirkning af natur og miljø.

Foreningen ser gerne, at borgerne bliver inddraget mere om projektets indhold og rammer, og vil derfor senere på måneden arrangere et orienteringsmøde, hvor initiativtagerne får lejlighed til at redegøre for projektet.