Natteravne opruster i Haslev

Kriminaliteten stiger i Faxe Kommune - og de såkaldte natteravne mener ikke, at hverken politiet eller kommunen gør nok ved de unges ballade i nattelivet. De starter derfor en hvervekampagne for at skaffe flere natteravne til Haslev.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Haslev er nu så trætte af problemerne i nattelivet, at de igennem foreningen Natteravnene har startet en hvervekampagne, så de kan sende flere af deres gule jakker ud i nattelivet og skabe ro.

- Vi oplever i stigende grad, at der går længere tid fra det opdages, at der er et problem med nogle unge mennesker, og til man kan se, at det går den rigtige vej, siger Dan Taxbøl, som er formand for Natteravnene i Haslev.

Formanden for Natteravnene i Haslev mener, at det er politiets og kommunens manglende indsats, der har gjort det nødvendigt for dem at opruste. Især er det gået ned ad bakke efter politi- og kommunalreformerne.

- Vi vil gerne se politiet komme igennem gaden noget mere, og vi vil gerne se, at ssp-arbejderne fra kommunen rent faktisk er på gaden, når der er brug for det, siger Dan Taxbøl.

Hverken politiet eller kommunen er enige i kritikken.

- Jeg mener, at vi er i Haslev og i Faxe Kommune i ligeså høj grad, som vi var det før politireformen - vi har rent faktisk flere patruljer i nattelivet nu, siger Thorkild Steen Jensen,  som er leder for det samlede lokalpoliti i Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi.

Martin Hillerup (Borgerlisten) er formand for ssp-styregruppen (ssp = skole, socialforvaltning og politi) i Faxe. Han mener, at der gøres en stor indsats på området, og at de på ssp-området allerede er ovre langt de fleste indledende vanskeligheder ved kommunalreformen.

Men hos Natteravnene oplever de det ikke sådan.

 - Vi ønsker bare, at det kommer noget tid på gaden - kommunen har sikkert nogle gode idéer, vi mangler bare at se dem udmøntet, siger Dan Taxbøl.

Natteravnenes kampagne kører i otte uger endnu, og de håber, at den i hvert fald vil skaffe dem omkring 10 nye medlemmer.