Nationalbanken må redde Roskilde Bank

Roskilde Bank, der bl.a. har filialer i Kalundborg, Holbæk og Ringsted, har tabt yderligere en milliard. Nationalbanken overtager nu stumperne af banken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Roskilde Bank har det langt værre end først antaget. En ekstern revisionsrapport viser, at der formentlig skal nedskrives yderligere en milliard kroner i halvårsregnskabet for 2008, og dermed lever banken ikke længere op til Finanstilsynets solvenskrav.

Der skal skydes penge ind inden den 29. august, men ingen købere har meldt sig på banen. Det tvinger nu Nationalbanken og Det Private Beredskab  til at tilbyde at overtage Roskilde Bank og danne en ny bank på stumperne. Roskilde Banks bestyrelse har sagt ok for en overtagelse.

Roskilde Banks ledelse anmoder Fondsbørsen om at stoppe al handlen med aktien indtil videre. Der er pressemøde mandag klokken 11 i Nationalbanken.

Den 14. juli 2008 meddelte Roskilde Bank, at de samlede nedskrivninger for første halvår 2008 ville blive på omkring 900 millioner kroner og halvårsresultatet på minus 520-540 millioner kroner. Nu har revisorerne altså fundet nedskrivninger og hensættelser for mindst yderligere én milliard kroner. Og der kan stadig ligge endnu mere begravet i bankens økonomiske rodekasse.

- Den eksterne revision har yderligere oplyst, at der i dette beløb endnu ikke er indregnet eventuel nedskrivning på udlån eller hensættelser på garantier vedrørende enkelte større ejendomsengagementer, fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.
  /ritzau/