Narkotika hos politiet og i kirken

TV2 ØST har fundet rester af kokain og amfetamin på toiletter på politistationer og i en kirke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre politistationer i vores region har lagt toiletlåg til indtagelse af kokain. Det viser en narkotika-test, som TV2 ØST har foretaget i seks byer.

I Kalundborg, Holbæk, Ringsted, Slagelse og Nykøbing Falster har vi testet toiletlågene for kokain og amfetamin på en politistation, et kommunalt kontor og i en kirke.

Vi har også testet i kirken og hos kommunen i Næstved, men politiet i Næstved nægtede os at lave testen på deres station.

Samtlige steder bliver toilettet brugt af borgere, der låner toilettet.

I Holbæk fandt vi spor af kokain i det gamle rådhus, hvor politiet også holder til.

- Det er da ærgerligt, når det er så tæt på politiet. Og det i øvrigt er i en offentlig bygning, siger politikommissær i Holbæk, Henrik Møller Nielsen.

Han understreger, at politiet ikke selv benytter de toiletter, hvor kokainen blev fundet.

TV2 ØST fandt også rester af kokain på toilettet hos politiet i Nykøbing Falster og i Ringsted.

- Min umiddelbare reaktion var selvfølgelig, at jeg syntes, det var noget skidt. Men omvendt så kan jeg jo også godt se, at det er ikke noget, jeg har mulighed for at kontrollere. Det er et toilet, hvor der er offentlig adgang, og man låser sig jo inde, siger Henrik Funder Kristensen, vicepolitiinspektør for politiet i Ringsted.

På toilettet i Klosterkirken i Nykøbing Falster fandt testen spor efter amfetamin. Det kom helt bag på formanden for menighedsrådet.

- Jeg er overrasket. Meget overrasket, fortæller en rystet Preben Bonde, der er formand for Klosterkirkens menighedsråd.

Han vil nu tage sagen op med resten af menighedsrådet, og det kan få store konsekvenser for kirkegængerne.

- Konsekvensen af det kan være, at vi kommer til at lukke kirken. I hvilket omfang det nu bliver, siger Preben Bonde.

På politistationerne vil der ikke blive gjort yderligere for at undgå, at der bliver taget stoffer på toiletterne.

Formanden for Retsudvalget, Peter Skaarup (DF), vil nu stramme op på reglerne, efter han blev forelagt resultatet af undersøgelsen i de seks byer.

- Det lyder da ikke særligt betryggende, at det kan lade sig gøre. Det tyder på, at vi bliver nødt til at tage kampen mod stofferne endnu mere op, mener Peter Skaarup.