Næstved nomineret til årets ungdomskommune

Næstved Kommune er nomineret til den såkaldte ’Ungdomskommunepris’, da man har fokus på at samarbejde med de yngre borgere om udviklingen af byen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Unge i Næstved får mulighed for at engagere sig i og sætte eget præg på byen. Derfor er kommunen en af de udvalgte kandidater til årets ’Ungdomskommunepris’.

Det er Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), der står bag uddelingen af prisen. Prisen har til formål at belønne kommuner, der formår at sætte ekstraordinært ind på områder, der forbedrer unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår.

- Unge er vores vigtigste ressourcer. Derfor er det afgørende, at kommunerne skaber gode vilkår inden for ungdomsområdet. Prisen er en anerkendelse af de kommuner, der går forrest i det arbejde, siger Signe Bo, formand for DUF.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse. 

Ikke første gang

I 2008 vandt Næstved en tredjeplads, og det er dermed ikke første gang, at kommunen er med i kampen om titlen som 'Årets Ungdomskommune'.

- Vi er glade for at være nomineret, og jeg vil skynde mig at sende en tak videre til de unge, til de medarbejdere der arbejder med de unge og til mine politiske kolleger. Alle gør et stort stykke arbejde for, at vi er en kommune, der arbejder med og for de unge, siger borgmester Carsten Rasmussen

Udover Næstved er også Silkeborg, Odense, Kolding og Odense Kommune indstillet til prisen. Vinderen kåres til november og får, udover titlen, også et værk af en ung kunstner.