Næstved møder FCK i pokalen

Banerne i Næstved får fint besøg, når løverne fra hovedstaden tropper op for at spille kvartfinale i landspokalturneringen søndag den 9. marts.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter onsdagens 4-0 sejr i Varde fortsætter FCK rækken af kampe mod hold fra de lavere divisioner i Landspokalturneringen.

Således sørgede fredagens lodtrækning for, at de danske mestre skal en tur Næstved i pokal-kvartfinalen, hvor sjællændernes kasserer givetvis glæder sig over udsigterne til et fyldt stadion.

Selv om der er tale om en meget svær modstander, beklager Næstveds træner Kim Poulsen sig ikke over at være blevet parret med de danske mestre fra FC København.

- Det er en spændende udfordring og motivation for spillerne at vide, at vi skal spille mod FC København i marts, så det ser vi frem til. Det er altid interessant at prøve kræfter med et tophold, og for os er det den perfekte optakt til forårsturneringen. Vi er underdogs, men pokalfodbold er overraskelsens turnering, og vi giver den fuld gas i alle 90 minutter og ser, hvad det rækker til. FCK skal i hvert fald have lov til at arbejde for det, lover Poulsen, der ud fra en sportslig betragtning hellere havde trukket en af de to divisionskolleger.

- Jeg fornærmer nok ikke nogen ved at sige, at vi ville have haft bedre odds mod Vejle eller Skive, men skulle det være et SAS Liga-hold, så var det godt, at det blev FCK. Og der er nok andre i klubben, der glæder sig over, at vi sandsynligvis kan regne med en masse tilskuere til den kamp. Det her bliver en kamp, der bliver snakket meget om her i Næstved og omegn de kommende måneder, siger Kim Poulsen.

Erfaringerne viser da også, at københavnerne sagtens kan trække folk til Næstved Stadion. Da de to hold sidst mødtes i pokalturneringen i 2002 - det var i øvrigt også en kvartfinale - blev kampen overværet af 9.710 tilskuere, der så hjemmeholdet tabe 1-5.