Næstved bliver VM-vært

Når VM i kvindehåndbold næste år bliver spillet i Danmark, er det blandt andet i Næstvedhallerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når verdens bedste håndboldspillere til december i 2015 løber på banen til VM, er det blandt andet i Næstvedhallerne.
 
Næstved bliver en af de 4 spillebyer, som Dansk Håndbold Forbund har valgt som værtsbyer for VM i kvindehåndbold 2015. Det er første gang, at Danmark er enevært for VM i håndbold for kvinder.
 
Udover Næstved skal kampene også spilles i Herning, Kolding og Frederikshavn, når de 24 hold deltager i den 22. slutrunde.
 
- Vi er umådeligt glade og stolte over, at vi får VM i kvindehåndbold til Næstved i december 2015. Her på Sydsjælland har vi hidtil fokuseret mest på fodbold og basketball, så dette VM er en perfekt anledning til at højne interessen for håndbold - også hos de unge. 
 
- Samtidig bliver det fantastisk at afholde dette arrangement i vores nye Hal 3, som vil stå færdig på dette tidspunkt, siger Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen i en pressemeddelelse, som Dansk Håndbold Forbund har sendt ud.
 
Hos Dansk Håndbold Forbund er de glade for, at Næstved for første gang skal være værtsby.
 
- I Dansk Håndbold Forbund er vi ekstraordinært glade for, at vi ved VM 2015 får mulighed for at bringe dette enestående arrangement ud til hele landet - især til Næstved, hvor vi aldrig har været tidligere og hvor vi med VM håber at kunne lægge grundstenen til et frugtbart samarbejde til stor glæde for alle parter, ligesom vi håber, at slutrunden vil øge håndboldinteressen på Sydsjælland, siger DHF's formand, Per Bertelsen.
 
Fakta
 
VM i kvindehåndbold:
- Slutrunden i Danmark 2015 er den 22. i rækken siden starten i 1957.
- Der har en gang tidligere været spillet VM i kvindehåndbold i Danmark. Det var i 1999, hvor DHF arrangerede den ene af fire grupper samt en 1/8 finale - alle kampe spillet i Kolding. Alle øvrige VM kampe blev ved den slutrunde spillet i Norge. 
- 24 hold inddelt i fire gruppe à seks deltager ved slutrunden i Danmark. Fem hold er allerede nu kvalificeret: Brasilien (forsvarende mester), Tunesien, Congo og Angola (første tre i Afrikas VM-kval), samt Danmark (værter).
- Danmark har en gang tidligere vundet VM i kvindehåndbold. Det var ved slutrunden i Tyskland i 1997, hvor danskerne besejrede Norge 33-20. Ulrik Wilbeks sidste kamp som dansk kvindelandstræner i øvrigt. 
- Seneste VM i kvindehåndbold blev afviklet i Serbien i december 2013. Brasilien blev verdensmester ved at besejre Serbien i finalen. Danmark blev nummer tre efter at have slået Polen i kampen om bronze.