Nærklinikker tilbyder ny digital mulighed for borgerne

På nærklinikkerne i Kalundborg og Nakskov vil der blive oprettet særlige rum til videokonsultationer. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Nu bliver det lettere at være patient i Region Sjælland, hvis man som borger ikke har et NemID, en tablet eller en computer.

Via video fra regionens nærklinikker i Kalundborg og Nakskov vil borgere, der er tilknyttet Holbæk Sygehus og Nykøbing F. Sygehus, nu få mulighed for at konsultere en læge herfra.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse. 

quote Vi har et særligt ansvar over for eksempelvis de ældre borgere, der kan opleve teknologien som en udfordring

Trine Birk Andersen, fmd., Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland

Regionen har nemlig oprettet særlige videorum til patienterne, der dermed kan spare en køretur til sygehuset.

- Vi arbejder hele tiden på at gøre sundhedsvæsenet nemt og nært for vores borgere, uanset hvor man bor i vores region. I stedet for at borgerne skal komme til sundhedsvæsnet, skal sundhedsvæsnet i højere grad komme til borgerne. Vores nye videorum er både udtryk for nytænkning og nærhed, siger Heino Knudsen, der er regionsrådsformand i Region Sjælland.

Tilbuddet er både for kirurgiske og medicinske patienter. Patienter som eksempelvis skal til kontrolbesøg om sukkersyge, hjertesvigt eller KOL vil kunne møde op og derfra komme i direkte kontakt med en læge online.

Tilbud især til de ældre borgere 

Konsultationerne foregår på den måde, at sygehuspersonalet ringer til den enkelte nærklinik og aftaler en tid, der passer for de borgere, der i forvejen har en tid.

Og for de patienter, der ikke er så erfaren inden for elektronikkens verden, vil der være hjælp at hente på nærklinikkerne.

Det er nemlig især de ældre borgere, som projektet er tiltænkt.

quote I stedet for at borgerne skal komme til sundhedsvæsnet, skal sundhedsvæsnet i højere grad komme til borgerne

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand, Region Sjælland

- Vi har et særligt ansvar over for eksempelvis de ældre borgere, der kan opleve teknologien som en udfordring. Det afhjælper vi med de nye videorum i nærklinikkerne, siger Trine Birk Andersen, der er formand for udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Nærklinikken i Stege åbnede den 1. maj 2021. I fremtiden vil der også her blive oprettet videorum til patienter.

Region Sjælland vil evaluere brugernes oplevelse af videokonsultationerne og herfra tage stilling til, om der skal oprettes videorum i hele Region Sjælland.