Nabostrid i Ugerløse er endt med vold

Slåskampe og ukvemsord er blevet hverdag i et boligkvarter i Ugerløse. Beboerne vil have smidt en familie ud af deres hjem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det er her på Præstevænget en søskendeflok slår andre børn med alt muligt.

- En lægte på 4 cm. gange 4 cm., et bræt og en cykellås af jern, fortæller Gitte Nielsen, beboer på Præstevænget, at børnenen har slået hendes børn i hovedet med. 

Situationen har udviklet sig over fire år til desideret overfald, da en far ikke ville give børnene en bold tilbage, som de havde kastet ind i hans have.

- Så gik der 10 minutter og så gik min søn ud og åbnede og så fik han en på siden af hovedet, siger Birgitte Peitzsch, beboer på Præstevænget. 

Også kvælertag og skud med splatterpistoler har børnene udsat naboerne for. Søskendeflokkens ældste dreng forklarer, hvorfor han slog faren, der ikke ville give ham deres bold.

- Han sviner mig til, så jeg slog ham. Det var, hvad der skete, da han sagde, at jeg skal gå og at han ikke vil snakke med mig, siger Jarad Arabaswer.

Boligselskabet Vestsjællands Almene Boliger, Holbæk politi og borgmesteren har diskuteret problemet flere gange.

- Jeg tror, det er nabouenigheder den ene ting og så tror jeg, det er blandet op med kulturelle forskelle blandt de mennesker, der bor dernede, siger Jørn Sørensen, borgmester i Holbæk. 

De forskelle har Jarad Arabaswer et helt andet ord for.

- Det er racisme, de kan bare ikke lide os, siger Jarad Arabaswer.

De naboer vi talte med siger, det ikke handler om racisme, de har selv tyrkisk familie og venner, men de afviser ikke, at problemet stammer i forskellige kulturer.

- Det kunne det nok godt, men vi lever i Danmark og så gælder de danske regler her, siger Gitte Nielsen.

- Jeg synes, det er dem, der må indordne sig, når vi kommer til dem indordner vi os også der, siger Birgitte Peitzsch.

Beboerne mener nu, at kommunen må få løst probelmet, men det mener borgmesteren ikke er hans problem.

- Det tror jeg bedst løses ude på stedet blandt de mennekser, der er derude. Hver gang man ser et problem, så kommunaliserer man det, så er det kommunen, der må løse det, sådan skal det ikke være, siger borgmester i Holbæk Jørn Sørensen.

Boligselskabet Vestsjællands Amleme Boliger, VAB har sendt en klage til Beboerklagenævnet. Den vil blive behandlet midt i august.

 


Nyhedsoverblik