Naboer reddede mand ud af husbrand

Bjarne Larsen er i dag taknemmelig over hans naboers reaktion i går morges, da han hus brændte ned.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tidligt søndag udbrændte det meste af Bjarne Larsens barndomshjem. Han vågnede ved, at huset stod i flammer, og tagpladerne sprang.

- Jeg er stadig dybt chokeret i dag, fortæller han.

Han fik reddet sig ud, men hans ven, der boede på første sal kunne ikke komme væk. Heldigvis var hjælpen nær. Flere af naboerne kom til undsætning, og den hurtige reaktion skulle vise sig afgørende. Da naboen Bo Gideon Nielsen opdagede manden på første sal, skyndte han sig at hente en stige.

- Vi kunne se, at han sad i vinduet og var kommet til skade, så vi måtte gøre noget for at hjælpe ham ned, fortæller han.

Sammen fik flokken af naboer reddet manden ud. Han kom på hospitalet og nu er uden for livsfare. Og brandvæsenet er taknemmelige for hjælpen.

- Sådan en brand udvikler sig jo utroligt hurtigt, og det er ikke til at sige, hvordan det kunne være gået, hvis naboerne ikke var trådt til, lyder det fra Claus Christensen, der var indsatsleder på stedet.

Men ikke nok med det: da slukningsarbejdet trak ud, stod hverdagens helte klar med endnu en indsats.
Brandfolkene blev trakteret med morgenbrød og kaffe.

- Det var jo dejligt, at nogle af folkene derude havde tænkt på os brandmænd, der ikke havde fået andet end lunkne sodavand. Det viser jo en medmenneskelighed, fortæller Claus Christensen.

Bjarne Larsen kan ikke flytte hjem igen lige foreløbigt. Men også her har en nabo tilbudt sin hjælp - og et midlertidigt værelse.

- Jeg bor hos nogle venner lidt nede af vejen, indtil jeg kan flytte hjem igen. For tilbage til mit barndomshjem, det vil jeg, fastslår Bjarne Larsen.