Myte eller sandhed

Den vigtigste religiøse højtid står for døren - og det går IKKE stille af sig i år. En konflikt er brudt ud i de kirkelige rækker. Det handler om om Jesus virkelig genopstod fra sin grav - eller om der blot er tale om en god historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lært strid, -  om et gammelt spørgsmål optager lige nu sindene i kirkelige kredse. Genopstod Jesus virkelig fra de døde eller er fortællingen en myte. Formanden for Indre MIssion i danmark, sognepræst Anders Dalgaard opfordrer landets biskopper til at gribe ind overfor en ny trend. På Aarhus Universitet  har teologiprofessor Svend Andersen nemlig givet udtryk for at det er ok at forstå Jesu genopstandelse som en myte. Det skriver Jyllandsposten i dag, søndag.

Biskop Jan Linhardt, Roskilde Stift, mener ikke at der er grund til at indskærpe over præsterne hvad den rette udlægning er: "polimikken er overflødig, selvfølgelig er det ikke kun symbolsk at Kristus opstod. Selvfølgelig er det rigtigt". Biskop Lindhardt siger endvidere at: " Det er et kristent dogme der har bestået i to tusinde år, det er ikke noget man sådan lige smider ud". Men et hyrdebrev til præsterne, det bliver der ikke noget af.