Myte eller sandhed

Den vigtigste religiøse højtid står for døren - og det går IKKE stille af sig i år. En konflikt er brudt ud i de kirkelige rækker. Det handler om om Jesus virkelig genopstod fra sin grav - eller om der blot er tale om en god historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En lært strid, -  om et gammelt spørgsmål optager lige nu sindene i kirkelige kredse. Genopstod Jesus virkelig fra de døde eller er fortællingen en myte. Formanden for Indre MIssion i danmark, sognepræst Anders Dalgaard opfordrer landets biskopper til at gribe ind overfor en ny trend. På Aarhus Universitet  har teologiprofessor Svend Andersen nemlig givet udtryk for at det er ok at forstå Jesu genopstandelse som en myte. Det skriver Jyllandsposten i dag, søndag.

Biskop Jan Linhardt, Roskilde Stift, mener ikke at der er grund til at indskærpe over præsterne hvad den rette udlægning er: "polimikken er overflødig, selvfølgelig er det ikke kun symbolsk at Kristus opstod. Selvfølgelig er det rigtigt". Biskop Lindhardt siger endvidere at: " Det er et kristent dogme der har bestået i to tusinde år, det er ikke noget man sådan lige smider ud". Men et hyrdebrev til præsterne, det bliver der ikke noget af.

 

 

 

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere