Mystik om Bøje Nielsens død før begravelsen

Kone og børn gav tilladelse til hasteobduktion af tidligere byggematador Bøje Nielsen efter en henvendelse til politiet fra nær ven af den afdøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En henvendelse til politiet i Gentofte har skabt mystik om den tidligere byggematador Bøje Nielsens død i hjemmet på Strandvejen i Klampenborg, skriver B.T. torsdag.

Derfor bliver liget af den 69-årige haste-obduceret på Retsmedicinsk Institut torsdag. Det sker dagen før den planlagte begravelse fra Fodby Kirke ved Næstved fredag.

Vicepolitiinspektør Flemming Poulsen, Nordsjællands Politi i Gentofte, bekræfter, at Bøje Nielsen skal obduceres: "Det eneste, jeg kan sige, er, at vi har fået en henvendelse, som har gjort, at vi med familiens tilladelse har besluttet at foretage en obduktion. Det er et usædvanligt skridt, når der er skrevet dødsattest, og når den afdøde har været syg længe. Der er intet, som tyder på, at der er sket noget kriminelt, men vi er nødt til at tage henvendelsen alvorligt, fordi den rejser visse mistanker omkring dødsfaldet. En obduktion kan også udelukke, at der er noget  mistænkeligt ved dødsfaldet", siger vicepolitiinspektør Flemming Poulsen til B.T. 

Efterforskningschefen vil ikke kommentere, hvad det er for oplysninger, som har fået politiet til at anmode om en obduktion.

Politiet fik hustruen, Hanne Fredericia, og børnenes tilladelse til obduktionen og bad Retsmedicinsk Institut om at udføre den, så begravelsen kan finde sted som planlagt fredag. Hvis familien havde modsat sig en obduktion, skulle politiet  først have indhentet en dommerkendelse til at få den foretaget. Politiet forventer, at der bl.a. skal udføres en række retskemiske undersøgelser, hvor resultaterne først er klar om cirka otte uger.

Bøje Nielsens sygdomshistorie og medicinering gør, at retslægerne under obduktionen tager en række prøver til kemiske analyser. Det er et chok for Bøje Nielsens familie, at der nu rejses mistanker i forbindelse med byggematadorens ellers fredelige død i mandags.

Bøje Nielsen var svækket efter flere års sygdom med sukkersyge og blodpropper og var bundet til en kørestol i hjemmet. Det er Bøje Nielsens ven, journalisten og forfatteren John Lindskog, der har henvendt sig til politiet med sine mistanker.