Myndigheder vil stoppe tandlæge hos City Tand

Efter massiv kritik fra fejlbehandlede patienter har Sundhedsstyrelsen nu anbefalet, at den ansvarlige tandlæge hos City Tand skal have fjernet sin autorisation.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er Sundhedsstyrelsen, der nu anbefaler, at tandlægen, Davood Badihi, skal have fjernet sin autorisation. Flere patienter, der har siddet i hans stol på klinikken City Tand, har følt sig så dårligt behandlet, at de har klaget til Patientklagenævnet.

- Det var rædselsfuldt. Han virkede ikke som en professionel tandlæge på mig. Det tog ham tre timer at trække mine tænder ud, fortæller Elinor Bjerg, der her knap tre år efter sine behandlinger stadigvæk har stærke smerter i gummerne.    

På baggrund af patientklagerne gav Sundhedsstyrelsen i janur Davood Badihi et påbud om at efteruddanne sig i helt basale færdigheder som eksempelvis det at tage et røngtenbillede og at stille en diagnose. Men tandlægen efteruddannede sig aldrig. Derfor har Sundhedsstyrelsen ikke set anden udvej end at anbefale indenrigs- og sundhedsministeren at inddrage hans autorisation.

Det er første gang i næsten 30 år, at Sundhedsstyrelsen har måttet skride så hårdt ind over for en tandlæge.

Davood Badihi har både arbejdet på City Tands klinik i Nykøbing Falster og på den nu nedbrændte klinik i Næstved.