Myldretidstog er forsinket halvdelen af afgangene

Tal fra DSB viser, at togene i myldretiden har svært ved at overholde køreplanerne. Værst er det for pendlere mellem Ringsted og København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland er et af Danmarks største pendlerområder, og derfor har det også en stor effekt på mange mennesker, når DSB ikke overholder køreplanen.

Ikke desto mindre har DSB et problem med selvsamme. Det viser sig, ifølge tal fra DSB selv, at flere af deres toglinjer har jævnlige forsinkelser i myldretiden.

Det skriver Nordvestnyt.

Specielt på strækningen mellem Ringsted og København er der store problemer. Således har det  siden årsskiftet kun været 53 procent af afgangene i myldretiden, hvor toget på denne strækning er kørt efter planen.

- Det kan og skal vi gøre bedre, erkender DSB's informationschef, Tony Bispeskov, til Nordvestnyt.

Ny køreplan og tekniske fejl er synderne

Ifølge DSB er problemer med sporskifte og signalfejl såvel som tekniske fejl på togene årsagen til de mange forsinkelser. Men Tony Bispeskov peger også på, at den nye køreplan har sin del af ansvaret.

- Sammen med Banedanmark ser vi på, hvordan den nye køreplan, som vi indførte i december 2016, fungerer og kan forbedres. Det har vist sig, at den er sårbar, når togtrafikken ikke kører rettidigt, og det har været svært for os at rette op på trafikken, når der er forsinkelser, siger han til Nordvestnyt.

På Nordvestbanen er 62 procent af togene kørt rettidigt, mens det samme gælder for 73 procent af togene på Sydbanen.