¨

Museum søger mand 40+

Foto: TV ØST

Museerne kæmper med at lokke mænd indenfor. Det vil Fuglsang Kunstmuseum nu ændre med udstillingen Himmelgåder og en datingside på facebook.

Når der i dag er fernisering på den nye udstilling, Himmelgåder, på Fuglsang Kunstmuseum, er det en ganske anderledes oplevelse, som venter publikum.

For nok er der alle klassikerne i form af skulpturer og malerier, som der hører sig til. Men den her gang er der også andre genstande med på udstillingen.

En fladskærm med Star Trek, en gammel stjernekikkert, mulighed for selv at uploade billeder til udstillingen og så en kæmpemæssig planetmaskine. Et maskineri det tog maskiningeniør Kim Balling 15 år at lave.

- Jeg kalder det en planetmaskine, men det er et apparat, hvor man kan se planeternes placering på nattehimlen. Og det er tilladt at røre, tilføjer Kim Balling med et smil.

De nye tiltag er gjort i et forsøg på at lokke flere mænd ind på museet.

- Vi har længe ønsket at lave den her udstilling, hvor vi ser på astronomiens indflydelse på kunsten. Men samtidig er det en god anledning til at lave udstillingen på en måde, så vi kan få flere mænd til at komme, siger udstillingsansvarlig Gertrud Oelsner.

Derfor har museet indrykket en datingannonce på deres facebookside. De efterlyser mænd til et panel, der kan være med til at evaluere udstillingen, for at se om de nye tiltage er det der skal til for at lokke dem indenfor.

Udstillingen åbner for alle, også mænd, imorgen og kan ses frem til 26. februar.

02:13 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App