Museer skal sikres bedre

Efter tyveriet af guldhornene er danske museer klar til at stramme sikkerheden. I øjeblikket har Nationalmuseet udlånt solvognen til et lille museum i Odsherred. Her passes der ekstra godt på det gamle klenodie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formanden for Organisationen Danske Museer er ikke i tvivl om, at tyveriet af guldhornene giver anledning til at sikkerheden på landets museer skal gennemgås.

-Vi har brug for at vide, hvordan det står til med sikkerheden på alle landets museer, siger formanden for Organisationen Danske Musseer Lene Floris til TV2 ØST.

Nationalmuseet har i øjeblikket udlånt Solvognen til det lille Odsherrred Kulturhistoriske Museum i Nykøbing Sjælland. Her er meldingen klar, der passes ekstraordinært godt på Solvognen.

- Det her er en ekstraordinær udstilling, hvor vi samarbejder om sikkerheden med Nationalmuseet. Men det er en indlysende idé at gennemgå sikkerheden omkring vores faste samlinger, siger leder af Odsherred Kulturhistoriske Museum Jan Steen Jacobsen.

Men det er kostbart at sikre de mindre museer, fordi de fleste penge på et moderne museum bruges til at trække publikum indenfor.

-Det mere usynlige arbejde på museerne, som sikring og magasinering og registrering, det er den slags ting der er vanskeligt at skafffe penge til. Det kan man nemlig ikke søge en sponsor om, siger Lene Floris, formand for Organisationen Danske Museer.