Mulighed for millioner i erstatning

Det kan blive dyrt for Region Sjælland, hvis de sjællandske kvinder søger erstatning for dårlige æggestoksoperationer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end 400 kvinder er blevet opereret for æggestokskræft på de sjællandske sygehuse de senste seks år mod sundhedstyrelsens anbefalinger.

Og de kan alle søge erstatning, hvis de mener at de er blevet opereret under bedste specialist standard.

- De patienter, der har en mistanke om at de har fået en behandling, der ikke har været optimal kan sende deres anmeldelse ind til patientforsikringen. Så vil vi med uvildige specialister vurdere om behandlingen har levet op til bedste specialist standard. Hvis ikke kan kvinderne få erstatning, siger Martin Erichsen, kontorchef i Patientforsikringen.

I Patientforsikringen vurderer man, at erstatningerne vil ligge mellem 100.000 og op til flere millioner, hvis det viser sig, at der er kvinder der har fået for dårlig behandling og eventuelt er døde deraf.

 Patientvejledningen i Region Sjælland står klar til at hjælpe og vejlede de kræftramte kvinder:

- På baggrund af indslaget på TV2 ØST forstår jeg godt, hvis der er nogen kvinder, der kan være kommet i tvivl, om de har fået en god nok behandling. Og de er yderst velkommen til at henvende sig til min kollega og jeg. Vi vil vejlede dem efter bedste evne, siger Dorrit Verding, patientvejleder, der sidder på den gamle amtsgård i Sorø.

Besøg TV2 ØSTs temaside om æggestokkekræft