Motorvejstrækning plaget af uheld

Otte uheld i år ved motorvejen mellem Ringsted og Sorø. Vi har travlt på den strækning, lyder det fra Ringsted Brand & Redning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

 

Falck, brandvæsenet og politiet i Ringsted og Sorø kender kun alt for godt rutinen, når der er sket et færdselsuheld på Vestmotorvejen ved de to byer. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Der har været rigtig mange - både solouheld og folk, der kører op i hinanden. Biler, der kører i grøften, og lastbiler, der kører galt.

Jeg synes, vi har været ude at køre til motorvejen mange gange, konstaterer indsatsleder Jan Gehlsen fra Ringsted Brand & Redning.

Så sent som tirsdag blev han og hans folk igen kaldt ud til et færdselsuheld. Denne gang ramte en personbil i høj fart autoværnet på strækningen mellem de to Ringsted-afkørsler. Bilen rullede rundt, men føreren kunne selv kravle ud efter uheldet.

Det var det ottende uheld på motorvejen ved Ringsted/Sorø i år.De lokale redningsfolk kan ikke pege på en klar årsag til de mange uheld på netop denne strækning.

- Der er ikke rigtig nogen årsag, andet end at folk er uopmærksomme og kører for stærkt - der er ikke noget med hældninger eller kurver, så jeg tror, det er tilfældigt, vurderer indsatsleder Jan Gehlsen, som dog gætter på, at det måske kan skyldes træthed hos bilisterne.

Samme bud har stationsleder Søren Armbjørn fra Falck i Ringsted.

Måske er der nogen, der har kørt så langt, når de når hertil, at de falder i søvn. Der er ikke noget, der indikerer, at det er vejens hældning eller noget andet, fortæller han og tilføjer, at monotonien ved en lige vej dog også kan være farlig.

Man har kørt nogle kilometer, og så bliver det monotont. Det er måske derfor, folk døser hen, siger han.