Mor til trillinger skal vente år på mulig genforening

Heidi Rasmussen har fået afgørelse fra Ankestyrelsen. Hun skal vente 1 år på at få at vide, om hun kan blive genforenet med sine trillinger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Heidi Rasmussen fra Kalundborg modtog i går Ankestyrelsens afgørelse om, hvornår hendes sag kan blive genbehandlet, med blandede følelser.

I april blev hendes cirka 20 måneder gamle trillinger fjernet fra hendes hjem. Tilmed blev de placeret i 3 forskellige plejefamilier i 3 forskellige byer.

Læs også: Tvangsfjernede trillinger splittes fra hinanden

Sagen har nu været i Ankestyrelsen, for Heidi Rasmussen vil have sine trillinger hjem. Hun fik først at vide, at sagen ville blive behandlet af Børn- og Ungeudvalget inden 2 år, men det er nu besluttet, at sagen vil blive behandlet inden 1 år. 

- Det har jeg det rigtig godt med, selvom jeg havde håbet på, de ville komme hjem nu. Det er rigtig ubehageligt ikke at vide, hvad der skal ske, siger Heidi Rasmussen.

Afgørelsen betyder, at der er en sandsynlighed for, at Heidi Rasmussen kan få sine trillinger hjem tidligere end først forventet. Men for Heidi Rasmussen er det vigtigste, at børnene hurtigst muligt bliver samlet.

- Jeg kan ikke forstå, at man ikke kigger på, at Ankestyrelsen ikke tager med i deres overvejelser, at mine børn ikke er sammen. De har ikke set hinanden siden 3. april, siger Heidi Rasmussen.

Læs også: Mor til trillinger føler sig svigtet af kommune

Heidi Rasmussen ved godt, hvad hun håber på, sagen vil ende med. Lige nu ser hun kun trillingerne hver 5. uge, og det er alt for lidt, mener hun.

- Jeg er meget trist over, vi ikke kan være sammen. Hvis jeg ikke kan have dem alene, så i det mindste med noget støtte eller vi kunne være på en institution, så kommunen kan undersøge ordentligt, om vi skal være sammen, siger Heidi Rasmussen.

 

TV2 ØST har tidligere fulgt sagen, og du kan se tidligere indslag her: Trillinger tvangsfjernes, Stærke følelser i tvangsfjernelsessag