Mor chokeret over mishandling

Moren til den 16-årige pige, der fredag aften blev mishandlet af syv jævnaldrende, er chokeret over den voldelige handling mod hendes datter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er chokeret. Hvordan kan man finde på at gøre sådan noget mod en anden pige, siger Christina, mor til den 16-årige pige, der fredag aften blev mishandlet i Herning.

Pigen er nu hjemme hos moderen i Slagelse. Med både fysiske og psykiske ar. Hun blev i over en time banket, så hendes hofte gik af led, de syv piger mellem 13 og 15 spyttede, tissede og brækkede sig ud over hende, skar hendes hår af og brændte hende med cigaretter. Samtidig optog de det hele på en mobiltelefon.

- Hun er stadig meget bange. Hun er bange for at de opsøger hende her og fortsætter. Hun tør ikke engang køre igennem Herning i tog af frygt for at de finder ud af det og stiger på for at banke hende igen, siger Christina.

Selvom tilfældet i Herning er et af de værste, og der heldigvis stadig er forholdsvis få af dem, har der de sidste år været flere og værre tilfælde af piger, der udøver grov vold mod andre piger.

- Tit så er det piger, der selv er blevet mishandlet. Enten fysisk eller psykisk. Så prøver de på denne måde at komme ud af offerrollen, ved at gøre andre til ofre, siger SSP konsulent Bjørn Mazur.

Og modsat mange forældres opfattelse, så er det ikke kun børn af socialt udsatte, der ender med at blive voldelige.

- Det kan lige så godt være børn fra økonomisk velfungerende hjem, hvor mor og far bare arbejder for meget. De børn mangler tit empati, og derfor kan de ende med at blive voldelige. De børn fylder mere og mere i mine statistikker, siger Bjørn Mazur.

Seks af de syv piger, der overfaldt den 16-årige, er under 15 og kan derfor ikke straffes. De kommer nu under intensiveret tilsyn. Den sidste er 15 og bliver derfor sigtet for vold.