Mols-Linien tilbyder flydende Kattegat-bro

20 minutters drift med en hurtigfærge i begge ender kan afhjælpe trængsel langt tidligere og billigere end en fast forbindelse over Kattegat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Find de sidste penge til vejinvesteringer på Sjællands Odde, så sætter vi op til ni hurtigfærger ind på en flydende Kattegat-bro. Tilbuddet til politikere og befolkning kommer fra Mols-Linien, der tilbyder en færgefrekvens helt ned til 20 minutters med direkte forbindelse til motorvejsnettet på både Jyllands- og Sjællandssiden. Det skriver dagbladet Børsen.

Mols-Linien fremsætter tilbuddet efter at have fået rederiet Clipper som ny 30 procentsaktionær efter Scandlines.

- Nu har vi en tidshorisont, hvor vi kan tænke langsigtet med en ny strategisk hovedaktionær. Derfor vil vi være klar til at investere det fornødne til at skabe en flydende bro, hvor folk hverken behøver at bestille plads eller tænke på færgetider, siger adm. direktør Preben Wolff fra Mols-Linien A/S til avisen.

Mols-Linien har i øjeblikket tre hurtigfærger, der sejler på de to ruter fra Sjællands Odde til henholdsvis Ebeltoft og Århus.

Med baggrund i den stigende trafikudvikling ser rederiet sig allerede om efter en fjerde færge. Ud over den er man parat til at investere i yderligere to eller fem ekstra hurtigfærger de kommende år. På Ebeltoft-ruten kan seks færger give 20 minutters drift, mens den længere Århus-rute kræver ni færger for at nå samme frekvens.

/ ritzau /