Mols-Linien er sat til salg

Et gruppe af aktionærer med hovedaktionær og bestyrelsesformand Carsten Berger i spidsen har besluttet at sætte rederiet Mols-Linien til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stormen om Kattegat-rederiet Mols-Linien fortsætter med uformindsket styrke. En stor gruppe aktionærer i rederiet besluttede tirsdag at sætte deres bestemmende aktiepost på godt 60 procent til salg.

Med i gruppen, der har bedt Handelsbanken undersøge markedet for købere, er storaktionær og bestyrelsesformand i Mols-Linien, Carsten Berger.

- Jeg er blevet bedt om at være med i en gruppe, der vil undersøge markedet for at sælge aktierne i Mols-Linien. Årsagen er, at der i sidste uge kom nogle meget stærke forespørgsler fra interesserede købere på rederiet, siger Carsten Berger, der ejer 17 procent af aktierne i rederiet, til Ritzau.

Han fortæller, at gruppen nu vil afvente, hvor stor interessen er og hvilken kurs potentielle købere vil betale for aktierne i Mols-Linien.

Beslutningen om at sætte Mols-Linien til salg kommer efter, at aktien har været ude i et voldsomt uvejr. På bare et par dage i sidste uge blev over halvdelen af værdien barberet af, så kursen faldt fra kurs 210 til 100. De seneste dage har kursen dog genvundet lidt af det tabte og er kravlet op på knap 130 kroner.

Blodbadet kom efter, at en Danske Bank-aktieanalytiker kaldte aktien overvurderet og mente, at kursen burde være omkring 75 kroner.

Carsten Berger sidder sammen med tre andre storaktionærer på mere end halvdelen af aktierne i Mols-Linien. Storaktionærerne tæller eksbokser Hans-Henrik Palm, ejendomsinvestor Henrik Ørbekker og advokat Olav Damkiær-Classen.

Det danske Bahamas-baserede rederi Clipper har en aktieandel på 30 procent, og har været nævnt som en mulig overtager af samtlige aktier. Direktør for Clipper, Jan Meinertz, siger til epn.dk, at rederiet måske vil være interesseret i at overtage aktierne.

- Men det skal være til den rette pris. Det vil sige, at kursen skal ned under 75. Men det her er helt nyt for mig. Derfor vil vi nu gå i tænkeboks, siger han.

/ritzau/