Møller: Bendt har været en succes

Helge Adam Møller (Kons.) har som en af de få kendt til partiformandens beslutning i nogle måneder. Han betegner Bendt Bendtsens næsten ti år som partiformand som succesfulde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Klokken 09.00 her til morgen vil Bendt Bendtsen ved De Konservatives gruppemøde officielt fortælle, at han går af som partiformand.

Partifællen og medlem af Folketingets præsidium Helge Adam Møller fra Næstved kalder Bendt Bendtsen for en succes.

- Han har skabt ro i partiet. Det er jo ingen hemmelighed, at vi i slutningen af 1990'erne, da jeg selv var gruppeformand, var ved at rive hovederne af hinanden, siger Helge Adam Møller fra sit kontor på Christiansborg.

Men ro i partiet gør det ikke alene, og Helge Adam Møller fremhæver resultaterne siden Bendt Bendtsen tiltrådte i august 1999.

- Han var med ved kommunalreformen, han har fået to skattelettelser igennem og kæmpet for en forbindelse over Femern Bælt, siger Helge Adam Møller.

Det er endnu ikke officielt, men alt tyder på, at justitsminister Lene Espersen bliver partiets nye formand. Helge Adam Møller sammenligner Lene Espersen med USA's republikanske vicepræsidentkandidat, Sarah Palin, der er blevet kaldt en pitbull med læbestift.

- Hun har ben i næsen. Hun ved, hvor hun vil hen og taler et sprog, som folk kan forstå, siger Helge Adam Møller.