Modigste ledere i Midt- og Sydsjælland

Midt- og Sydsjælland kan bryste sig af flest modige ledere, når gælder lysten til at blive selvstændig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end hver tredje leder fra det midt- og sydsjællandske overvejer at springe ud som selvstændig. Det fremgår af en ny undersøgelse fra Ledernes Hovedorganisation.

Hele 43 procent af de adspurgte fra Ringsted, Køge, Roskilde, Greve, Solrød, Faxe, Stevns, Sorø og Lejre kommuner oplyser, at de enten har konkrete planer om at blive selvstændige, leger med tanken engang imellem eller overvejer det alvorligt.

Dermed er der lidt flere selvstændige i maverne blandt de midt- og sydsjællandske ledere sammenlignet med tallene for hele landet. På landsplan er tallet 42 procent.

Blandt de ledere, der overvejer at blive selvstændige, peger hovedparten på, at de betragter det som en personlig udfordring. Andre tungtvejende grunde er ønsket om at være sin egen herre og drømmen om at tjene flere penge.

- Det overrasker mig faktisk ikke, at så mange af vores medlemmer her i området går med tanker om måske at blive selvstændige en dag, siger afdelingsformanden for Ledernes Hovedorganisation i Vestsjælland, Preben Arvesen.

- Moderne ledere er meget fokuserede på hele tiden at udvikle sig og søge nye udfordringer. Og mange ledere har opbygget en erfaring og selvtillid, som de har lyst til at gøre brug af og springe ud som iværksættere, siger Preben Arvesen.

Undersøgelsen er foretaget ved hjælp af spørgeskemaer. På landsplan har 2477 ledere på tværs af brancher, sektorer og ledelsesniveau svaret. Heraf er 206 fra Midt- og Sydsjælland.