Mister livsdrøm og millioner

En kvinde fra Toksværd i Næstved er rasende på kommunen. Hendes grund flyder med gammelt byggeaffald, selvom hun fik at vide, at der ingen miljøsag var.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg synes slet ikke at de forholder sig til sagen. De forsøger at vaske hænder, og jeg føler mig rigtig dårligt behandlet. Dee Åvist ser træt ud, da hun fortæller om det morads hun er havnet i, efter at hun i 2006 købte en landejendom i Toksværd for at lave en hestepension.  

- Da jeg købte ejendommen, var der en bemærkning om en miljøsag på grunden. Men i kommunen sagde de, at det handlede om nogle ledningsrester, som sælger ved en fejl var kommet til at pløje ned på marken, og at det var væk nu. 

På papirerne fra den tidligere Holmegaard kommune, nu Næstved, kan man se, at miljøsagen er afsluttet. Medarbejderen har været ude på ejendommen og tjekke grunden, og mener nu at grunden er clearet. 

Dee Åvist bygger derefter om for 2,5 mio. kr. Men da hun skal til at grave ud til ridebane, får hun et chok.

- Det væltede frem med byggeaffald. Stål, skrot, kabler, rør, jamen det er en hel byggeplads, der er gravet ned her siger hun i dag til TV2 Øst.

I dag siger den tekniske direktør, Svend W. Jensen til TV2 Øst, at han ikke mener, at der er begået kommunale fejl. - Det kan godt være, at den miljøsag er forsvundet på et tidspunkt. Men det ændrer ikke ved, at køber vidste at der var en miljøsag, da hun købte ejendommen, siger han.

Men naboen til ejendommen, Charlie Svensson, mener også, at kommunen talte mod bedre vidende, da de fortalte Dee Åvist, at der var tale om gamle kabler. Han har nemlig allerede i 2004 kontaktet kommunen, efter at han i smug har fotograferet den tidligere ejer i gang med at læsse tungt byggeaffald af på sin grund.

- De var helt klar over, hvad der foregik herude, siger Charlie Svensson og ryster på hovedet.

TV2 Øst har i dag uden held forsøgt at få kontakt til den tidligere ejer af grunden, Arne Petersen. Han fik sidste år et påbud om at fjerne byggeaffaldet på grunden, men det er ikke sket, og nu ligger sagen i Miljøklagenævnet. Et nævn, der har en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på mellem 2 og 3 år.

For Dee Åvist betyder den lange ventetid, at hun ikke har nogen indtægt i op til 5 år. Og det betyder, at hun dels mister millioner af kroner, men også den livsdrøm hun har, om at lave en hestepension. - Så mister jeg alt. Alt hvad jeg ejer og har, siger hun i dag til TV2 Øst.