Misbrugt af plejefar gennem to år

Ansat på døgninstitution opbyggede tillidsforhold til ung pige og udnyttede det til at have sex med hende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun var bare 12 år, da hun blev indskrevet på den institution, hvor han arbejdede. Den mand, hun opbyggede et tillidsforhold til, og som nogle år senere brugte tilliden til at udnytte hende seksuelt. Hun blev indskrevet på grund af en psykisk og social svær periode i kølvandet på forældrenes skilsmisse og storebrorens tragiske død.

Sådan blev sagen fremlagt i retslokalet i Sorø, hvor en 44-årig mand fra Vestsjælland torsdag sad på anklagebænken for at have krænket pigen, mens han af kommunen var ansat som støttekontaktperson for pigen.

Anklagen lyder på, at manden fra maj 2003 til juli 2005 gentagne gange har haft sex med pigen, som var 15 år, da det seksuelle forhold blev indledt. Den slags er ulovligt ifølge straffeloven, når den voksne står i en betroet relation til pigen, også selv om pigen er over den seksuelle lavalder på 15 år.

Den 44-årige gjorde flere forsøg på at overbevise domsmandsretten om, at de seksuelle episoder var sket frivilligt og på pigens initiativ. Men både pigens mor og hendes veninde fortalte, at de gennem pigen selv havde fået at vide, at manden havde truet pigen.

- Han truede hende med, at hun ville blive fjernet fra hjemmet, hvis hun ikke gjorde det, forklarede pigens mor.

Det benægtede den 44-årige.

Først i november 2006 brød pigen sammen over for sin veninde og sin mor. Det var halvandet år efter, at misbruget ifølge anklagemyndigheden hørte op. Først da gik det op for pigens mor, hvorfor den i dag 19-årige pige gang på gang havde gået grædende op på værelset og lukket sig inde efter sine besøg hos den 44-årige. Besøg, som skete i hans hjem, hvor han boede med kone og to børn.

Anklagemyndigheden kræver den 44-årige sat i fængsel. Der bliver afsagt dom i sagen på et senere tidspunkt.

 

/ritzau/