Misbrug af vagtlæger

Fornyelse af recepter og simpel forkølelse. Vagtlægerne føler sig presset af unødvendige opkald. Tiden går fra patienter, der har hårdt brug for hjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De fleste får deres recepter fornyet hos deres egen læge, men oftere og oftere forsøger folk at bruge vagtlægerne især i de netop overståede helligdage.

- Der har været rigtig mange henvendelser. Vi har ikke tid til at tage os af receptfornyelser og banale ting på det tidspunkt, siger Niels Salling, der er vagtchef i det område, som det tidligere Vestsjællands Amt dækkede.

Vagtlægerne er kun til akutte tilfælde, men folk ringer i stigende grad angående ting, der kunne vente til dagen efter - opkald der tager værdifuld tid fra de patienter, der fejler noget mere alvorligt.

- Vi kan kun snakke med en patient af gangen, så det er klart, at når nogen ringer unødvendigt, så må andre vente, forklarer Niels Salling.

Et af problemerne er at få fat i lægen i åbningstiden, fordi der er så travlt. Derfor kan man, som vi på TV2 ØST tidligere har fortalt, hos mange læger få fornyet sine recepter via mail.

Vagtlægerne vurderer, at de i den seneste tid har haft ét opkald hvert andet til hvert tredje minut. Med mangel på læger skal der ske noget, hvis borgerne skal have en ordentlig service fremover.

- Vi prøver at få tingene til at hænge sammen, men det kræver færre unødvendige henvendelser, siger Niels Salling. 

Vagtlægerne vil gerne have de regionale politikere til at være med til at lave en oplysningskampagne for at borgerne bruger vagtlægerne mere korrekt.