Ministeren på besøg for at fremme kulturen

6 kommuner vil fremme kulturen. Det arbejde blev officielt startet i dag, hvor kulturminister Brian Mikkelsen også var til stede.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Faxe, Næstved, Stevns, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommune skal arbejde meget mere sammen om kulturen for fremtiden.

Samtidig skal kommunerne overtage en del af ansvaret for det lokale kulturliv, såsom formidling af tilskud til museer og musikskoler, fra staten.

Aftalen om punkterne blev i dag underskrevet af repræsentanter for kommunerne sammen med kulturminister Brian Mikkelsen. Det skete på Rønnebæksholm i Næstved.

- Det betyder jo, at vi også selv har en stor indflydelse på, hvad det er, der skal ske, siger den socialdemokratiske borgmester i Vordingborg, Henrik Holmer. Han fortsætter: 

- Det, at vi har en tværgående kulturaftale med så mange kommuner, gør jo, at vi faktisk har en større sum penge at kunne rykke med.

Kulturminister Brian Mikkelsen (Kons.) mener, at langt de fleste kulturopgaver klares bedst lokalt. Han tilføjer:

- Nu indgår vi så et partnerskab, hvor vi hjælper hinanden, fordi formålet det er at få mest mulig kultur. Det giver oplevelser, det giver udvikling og det giver vækst.