Minister tilfreds med tilstand på jernbane

Transportminister Carina Christensen udtrykker tilfredshed med tilstanden på jernbanen, selv om sommervarme betyder nedsat hastighed på Sjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sjællandske pendlere må finde sig i forsinkede tog, når sommervarmen giver risiko for solkurver på skinnerne. Men transportminister Carina Christensen (K) er tilfreds med tilstanden på den danske jernbane, for hvor 75 procent af jernbanen sidste år var ramt af hastighedsnedsættelser, er det i år kun på strækningerne fra Ringsted til Næstved og fra Nykøbing Falster til Rødby, at toget må sætte farten ned, hvis det bliver varmt.
 

- Banens tilstand er forbedret markant, og det ser rigtig godt ud. Jeg synes faktisk, at vi skal glæde os over, at arbejdet går så godt, siger Carina Christensen.
 

Hun var torsdag i samråd i Folketingets Trafikudvalg for at forklare, hvorfor togpassagererne igen i år skal døje med forsinkelser, når varmen sætter ind. Socialdemokraternes trafikordfører, Magnus Heunicke, forsøgte at få en garanti for, at det er sidste år, at solkurver skal plage de rejsende i sommervarmen, men det ville ministeren ikke give.
 

Socialdemokraterne kritiserer, at varmen igen i år giver forsinkelser, men Carina Christensen afviser kritikken.
 

- Magnus Heunicke vil gerne tegne et dystert billede af situationen på det danske skinnenet, men det er rent faktisk en solstrålehistorie, siger Carina Christensen.
 

Konservative, Venstre, Dansk Folkeparti og De Radikale vedtog i 2006 en stor genopretningsplan for skinnenettet, som indeholdt en ekstra pose penge på 4,7 milliarder kroner. Carina Christensen siger, at det aldrig har været planen, at de slidte skinner allerede i 2008 skulle være helt i orden.
 

- I trafikaftalen står der, at der fortsat vil være væsentlige forstyrrelser i to til fire år. Vi er i aftalens andet år, så
derfor kan det ikke komme som en overraskelse, at det i år også er driftsforstyrrelser, siger ministeren.