Minister ser på stations-forhold

Mangel på parkeringspladser og problemer med folk, der krydser sporene på Ringsted Station. Nu skal ministeren kigge på forholdene.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ringsted har tusindvis af pendlere, men forholdene er langt fra i orden. Dels er der et stort behov for flere
parkeringspladser ved stationen, og dels skal der bygges enten tunnel eller gangbro til den anden side af stationen, så pendlerne ikke skal tage den farlige vej over skinnerne.

Ifølge pendlertalsmand Henrik Hvidesten bliver der arbejdet på at få en løsning på den håbløse situation.

- Men der er desværre ikke sket noget endnu, og det er ikke i orden. Der skal lægges et større pres på politikerne, siger talsmandentil DAGBLADET Ringsted.

Hverken Banedanmark eller DSB ønsker at sætte penge af til at løse problemerne omkring Ringsted Station, men både Henrik Hvidesten og folketingsmedlem Ole Hækkerup (S) mener, at der må afsættes statslige midler til projektet.

- Infrastrukturkommissionen konkluderede i sin rapport for et par måneder siden, at pendlertrafikken mellem Region Sjælland og Region Hovedstaden er et af de største trafikale problemer lige nu, så jeg håber, at der endelig kan ske noget på området, siger Ole Hækkerup, der i fredags sendte spørgsmål om en tunnel eller
gangbro til trafikminister Carina Christensen (K) i anledning af det planlagte hegn om skinnerne på stationen.

Både Henrik Hvidesten og Ole Hækkerup kritiserer Banedanmarks beslutning om at sætte hegn op ved skinnerne, fordi det blot er en let og hurtig løsning, som ikke afhjælper det reelle problem.

- Det er klart, at folk ikke skal gå over skinnerne, men der er en grund til, at de gør det - vejen udenom er simpelthen for lang. Da der sidste år blev bygget nogle få parkeringspladser på den anden side af stationen, var det første, jeg tænkte, at nu kommer der til at ske en ulykke, fordi folk ville gå over skinnerne, siger
Henrik Hvidesten, der samtidig kan fortælle, at han har talt med miljøminister Troels Lund Poulsen (V), der er meget optaget af at få optimeret den kollektive trafik. Hvidesten håber, at sagen derfor en dag ender som et bevilget punkt på finansloven.

- Vi lægger pres på folketingspolitikerne, så forholdene kan komme i orden, men det er et stort system, vi er oppe imod. Men der skal ske noget, siger talsmanden.