Minister: Højst 15 minutters ventetid

Sundhedsministeren lover, at målet om maksimalt et kvarters ventetid på en ambulance er nået inden næste folketingsvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det halter med regeringens målsætning om, at ventetiden fra et nødopkald efter en ambulance maksimalt må være på 15 minutter.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) siger, at målet skal nås inden næste folketingsvalg.

- I regeringen vil vi i den her valgperiode sørge for at stramme op, så vi frem mod næste valg har nået de 15 minutter over hele landet. Det er en del af vores regeringsgrundlag, siger sundhedsministeren til DR.

De 15 minutter var statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) løfte om en minimumstandard, da han lancerede reformen af den offentlige sektor i 2007. I forbindelse med årets finanslovforlig blev det aftalt, at et udvalg i efteråret 2009 skal kortlægge og se på sagen. Men det står allerede fast med nylige aftaler i regionerne, at regeringens minimumstandard ikke er opfyldt.

Således tillader Region Sjælland det svenske firma, Samariten, at overskride tidsfristen på 15 minutter i hver fjerde udrykning på Sydsjælland og Lolland-Falster, oplyser DR.

Region Midtjylland har langt skrappere krav. Men også her er der spillerum for overskridelser i den aftale, som blev indgået tirsdag med tre forskellige selskaber.

I Region Midtjylland skal 75 procent af udrykningerne være fremme inden for 10 minutter, 91,5 procent inden for 15 minutter og 97,5 procent inden for 20 minutter. Den såkaldte responstid er længst i Hedensted-, Norddjurs- og Skive kommuner (Salling), mens Vestjylland er godt med i forhold til den gennemsnitlige ventetid i regionen på 7,5 minutter, oplyser formanden for regionsrådet, Bent Hansen (S).

Mens Region Sjælland har skåret ned på kontoen til ambulancetjeneste, har Region Midtjylland afsat 35 millioner kroner flere om året og forbedret den gennemsnitlige ventetid med næsten et minut.

/ ritzau /