Millionudgifter: Regionen vil indgå aftaler med privathospitaler

I 2018 brugte regionen 225 millioner kroner på knap 30.000 henvisninger til privathospitaler. Regionen vil nu indgå aftaler med privathospitaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Region Sjælland erkender nu, at man ikke kan håndtere antallet af patienter uden regelmæssig brug af private tilbud.

Erkendelsen sker efter et 2018, hvor Region Sjælland brugte i alt 225 millioner kroner på knap 30.000 henvisninger til privat behandling af patienterne. Nu vil regionsrådet derfor indgå en såkaldt strategisk partnerskabsaftale med et eller flere privathospitaler.

Sådan lød det på et regionsrådsmøde i Region Sjælland mandag aften.

Giver mængderabat

Ideen med en partnerskabsaftale er, at regionen kan få mængderabat fremover og dermed nedbringe omkostningerne.

110704_moen_privat_hospital.jpg
Læs også
Region Sjællands udgifter til privathospitaler stiger kraftigt
110704_moen_privat_hospital.jpg
Læs også
Region Sjællands udgifter til privathospitaler stiger kraftigt

Aftalen skal indebære, at regionens sygehuse kan få hjælp, når de har særlige kapacitetsudfordringer og for at sikre sammenhængende behandlingstilbud til borgerne, lyder det i udbudsmaterialet.

Kun Enhedslisten er imod forslaget og mener, at regionen i stedet bør udvide antallet af regionale garanti-klinikker, som den der ligger i Ringsted.

Kan skyldes Sundhedsplatformen

Den 26. november sidste år kunne DR Sjælland fortælle, at Region Sjælland havde store udgifter forbundet med mange behandlinger på privathospitaler. Dengang mente sundhedsøkonom Jes Søgaard fra Syddansk Universitet, at hovedårsagen til millionudgiften til privathospitaler kunne være Sundhedsplatformen.

Læs også
Et år med Sundhedsplatformen: Flere end 1.000 uheldige hændelser de første måneder
Læs også
Et år med Sundhedsplatformen: Flere end 1.000 uheldige hændelser de første måneder

Han sagde til DR Sjælland, at det er velkendt, at både Region Hovedstaden og nu også Sjælland har været ramt af en stor nedgang i aktiviteten på sygehusene.

- Læger og sygeplejersker kunne ikke nå at behandle så mange patienter som før Sundhedsplatformen. Den eneste vej ud af det her er, at de nu får styr på den sundhedsplatform, lød det fra sundhedsøkonomen.

Samtidig kunne han fortælle, at tendensen med så store udgifter til private behandlinger ikke er noget, man ser på landsplan.


Nyhedsoverblik