Millionregning til Bøje Nielsens bo

Den strandede sag mod kuratorer i Næstved-matadoren Bøje Nielsens konkursbo udløser sagsomkostninger på i alt 4,2 millioner kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Boet efter Næstved-entreprenøren Bøje Nielsen skal betale i alt 4,2 millioner kroner til to advokater og Domstolsstyrelsen, fordi en stor retssag faldt til jorden.

På trods af protester fra boet har Østre Landsret netop dømt boet til at betale 1,2 millioner til advokat Ole Hald og et tilsvarende beløb til forhenværende advokat Robert Koch-Nielsen, ligesom Domstolsstyrelsen skal have 1,8 millioner kroner i sagsomkostninger.

Regningen skyldes opgøret efter den opsigtsvækkende konkurssag mod entreprenøren, der blev erklæret konkurs i 1982. Boet blev gjort op i 1992, og da viste det sig, at Bøje Nielsen var solvent. Alle kreditorer fik deres, og den tidligere bygherre fik 85 millioner kroner.

Som reaktion anlagde Bøje Nielsen i 2005 sag mod de advokater, der var involveret i konkurssagen og mod Sø- og Handelsrettens skifteafdeling. Kravet var 106 millioner kroner. Bøje Nielsen døde i maj 2007, og boet opgav at gennemføre retssagen. 

Og nu har Østre Landsret altså fordelt omkostningerne i forbindelse med den opgivne sag. Landsretten imødekommer dog ikke kravene fuldt ud. De to advokater havde forlangt tre gange så mange penge, fordi stævningen resulterede i et meget stort arbejde.

/Ritzau/