¨

Millionregning for oliespild i Højesteret

Foto: TV ØST

Forsikringsselskabet Topdanmark har anket en landsretsdom, der i slutningen af marts gjorde selskabet erstatningspligtig i en sag om oprensning af en olieforurenet villagrund.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

I marts besluttede Odsherred Kommune, at der skal foretages en opgravning og oprydning af olieudslip fra en lækket olietank på en villagrund på Søgårdsvej 5 i Nr. Asmindrup.

Det vil koste familien på bopælen fem mio. kr., hvis ikke forsikringen dækker.

Familiens advokat, som vandt sagen i landretten, Michael Alstrup Kristensen, har anbefalet familien at lade sig bistå af en ny forsvarer.

- Vi har valgt at flytte højesteretssagen til en af landets førende eksperter inden for miljøret, advokat Mogens Moe, med henblik på at sikre den yderste ekspertise inden for området, siger han.

Odsherred Kommune regner med, at sagen vil koste kommunen mindst 1,6 mio. kr., og hos Topdanmark er kommunikationschef, Jens Langergaard, overbevist om, at der ikke er forsikringspenge at hente.

- I den konkrete sag er olietanken ikke lovlig. Det er tankejerens pligt at sikre, at tanken er lovlig og vedligeholdt, sådan at man minimerer risikoen for udslip. Derfor mener vi at Landsretten har truffet en forkert afgørelse, siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App