Millioner til OL-medaljehåb

Team Danmark giver ekstra to millioner kroner, så Danmarks medaljehåb til OL næste år i Kina, kan forbedre deres træning. Det gælder blandt andet den unge bryder Mark O. Madsen fra Nykøbing Falster.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De danske eliteidrætsfolk, der næste år skal vinde medaljer til Danmark ved OL i Kina, får nu ekstra penge af Team Danmark til at forbedre deres træning.

Team Danmarks bestyrelse har netop besluttet at målrette op til to millioner kroner til sikre udvalgte danske medaljekandidater optimale træningsforberedelser. Pengene kan atleterne for eksempel bruge til ekstra specialtræner, nye træningsmuligheder eller flere udenlandske konkurrencer.

- Konkurrencen om medaljer i international eliteidræt bliver større og større. Det er væsentligt sværere i dag, end det var for fire år siden at få en medalje ved OL. Det vil vi gerne tage højde for i Team Danmark og yde den ekstra indsats, der gør, at vi stadig kan få medaljer ved OL. Forhåbentlig kan de penge være med til at skrue ekstra på nogle små knapper, der gør forskellen, siger Team Danmarks formand, Carl Holst.

Pengene vil blive fordelt ud fra en sportslig vurdering af Team Danmark. Blandt de atleter, der nu får penge, er bryderen Mark O. Madsen, bordtennisspilleren Michael Maze, kuglestøderen Joachim B. Olsen, letvægtsdobbeltsculler-roerne Mads Rasmussen og Rasmus Quist og 49'er sejlerne Peter og Søren Hansen.

Team Danmarks sportsteam vil inden udgangen af oktober være klar med en plan for, hvordan de ekstra midler penge skal fordeles.

Team Danmark og Danmarks Idræts-Forbund har lige nu et mål om otte medaljer ved det kommende OL i Beijing i Kina næste sommer.

Ifølge Team Danmark er de største medaljechancer inden for atletik, badminton, brydning, cykling, håndbold, ridning, roning og sejlsport.