¨

Militærkøretøj brugt i rambuktyveri

En militærbil blev natten til onsdag brugt som rambuk mod en tv-forretning i Nørre Alslev på Nordfalster. To mænd er anholdt efter biljagt på Nordfalster.

Ejeren af en radioforretning i Nørre Alslev kom natten til onsdag på tyvejagt. Klokken 02.30 fik han  ifølge Lolland-Falsters Folketidende en alarm i sit hjem. Alarmen kom  fra forretningen  - og 45 sekunder senere var han fremme ved butikken.

- Tyvene havde brugt en militær VW Transporter med kronenummerplader som rambuk, og de var ved at slæbe fjernsyn ud, da jeg kom. De var fire eller fem personer og klædt i camouflagetøj, fortæller ejeren, Thomas Skipper.

Han lyste med lygterne fra sin bil, og det gjorde tyvene nervøse. De sprang derefter ind i to biler og kørte væk, og Thomas Skipper fulgte efter dem. Samtidig ringede han til politiet, som på det tidspunkt havde den nærmeste patruljevogn i Nysted. Biljagten gik derefter ad små veje mod Eskilstrup.

- På et tidspunkt vendte de deres bil og kørte mod mig. Så vendte de igen, og jeg fortsatte efter dem, siger Thomas Skipper.

Efterhånden nåede flere politipatruljer frem, og den ene af de to biler blev standset. To mænd fra Vordingborg blev anholdt, og varetægtsfængsles i fire uger.

Militærbilen er i løbet af onsdag blevet meldt stjålet fra Vordingborg kasserne.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App