¨

Mern-søn: Han piskede os med en ledning

Foto: TV ØST

Retten i Nykøbing Falster dannede tirsdag ramme om afhøringen af den i dag 19-årige plejesøn JS. Den tidligere plejesøn fortalte i retten, at plejefaren piskede ham med en ledning og kaldte ham perkersvin.

Den unge mand stak af fra hjemmet i Mern i december 2009 og betroede sig til en bekendt i Nakskov, hvilket førte til en politianmeldelse af plejeforældrene.

Efter en episode, hvor plejefaren slog JS adskillige gange i hovedet med en vinterstøvle og bankede hans hoved ind i en væg med en flænge i hovedet til følge, fik han nok.

- Jeg pakkede min taske om aftenen og gemte den ude i haven, da jeg samlede hundelorte. Det var mit job. Mandag efter skole stak jeg af til Nakskov, fortalte den 19-årige i retten.

Under afhøringen fortalte han videre, at plejeforældrene ofte kaldte ham "perkersvin" og "sortsmudskede sandalslæber". Ligesom han blev sparket i skridtet af plejefaren og slået med knytnæver masser af gange.

Plejefaren kaldte tilsyneladende de hårde slag for "huskekager".

- Engang skulle B og jeg samle sten i en trillebør ude i gården, og så kom han (plejefaren, red.) og spurgte, hvor hans pung var. Det vidste vi ikke, og så tog han en tyk, sort ledning og piskede os på ballerne, sagde den 19-årige i retten.

De voldsomme afstraffelser faldt ofte, hvis plejefaren ikke var tilfreds med arbejdet, som børnene skulle udføre på gården, fortalte den tydeligt påvirkede unge mand.

Men børnene blev ligeledes ofte beskyldt for at stjæle slik og penge.

- En gang var der forsvundet noget is, og så blev jeg og (et andet plejebarn, red.) sendt ud på en jernbane midt om natten kun iført boksershorts. Der stod vi i flere timer, sagde JS.

Plejeforældrene var af hensyn til vidnet ikke til stede i retssalen under afhøringen, men den unge mand måtte alligevel tage flere pauser fra anklagerens spørgsmål.

- På grund af den plejefamilie skal jeg tage 10 piller om dagen for at få dagene til at hænge sammen. Og jeg har prøvet at tage mit liv to gange, fortalte JS.

Den 60-årige plejefar og hans 54-årige hustru er blandt andet tiltalt for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse mod ni plejebørn fra 1990 til 2010.

/ritzau/

 

 

00:28 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App