¨

Mern-mor tegner billede af vanskelige børn

Foto: TV ØST

Plejemoren i Mern-sagen fortæller i retten om et hjem med en hyggelig stemning, men med nogle vanskelige børn.

Den voldsanklagede plejemor i Mern-sagen har mandag forklaret Retten i Nykøbing Falster, hvordan de anbragte børn var vanskelige elementer i et ellers hyggeligt hjem.

- De var meget voldsomme. Nogle af dem bankede de andre børn i skolen og satte ild til ting, siger den 54-årige plejemor efter at have sat sig til rette i vidneskranken med et stort smil på læben.

Ifølge kvinden, der mandag afhøres af sin forsvarsadvokat, blev flere af de stærkt problematiske børn kun anbragt i det sydsjællandske hjem og ikke på en institution, fordi de tiltalte havde et godt ry som plejeforældre.

- Vi har taget alle de kurser, man skal tage for at blive plejeforældre. Og vi har også været på kurser for at lære at tackle seksuelt misbrugte børn og børn med ADHD, siger hun.

Den 54-årige beskriver stemningen på gården i Mern som "hyggelig" og fortæller, hvordan hele familien samledes om måltider.

Børnene havde rig lejlighed til at lege og have venner på besøg, når de fik fri efter en lang dag i skole eller børnehave. Men ofte stødte plejebørnene andre børn fra sig, fordi de var "specielle", fortæller kvinden.

Den tiltalte kvinde afviser desuden flere af de anklager, som flere af plejebørnene har fremført i retten.

Det er blandt andet kommet frem, at nogle af børnene skulle være blevet tvundet til at holde fast i et elektrisk hegn.

- Jeg ved godt, at de holdt ved et el-hegn. Men det gjorde alle børnene. De syntes, det var sjovt at se, hvor længe de kunne holde ved, fortæller hun og tilføjer:

- Et af børnene kunne holde ved el-hegnet i lang tid, fordi han ikke havde nogen oplevelse af smerte.

De voldsomme anklager har taget hårdt på plejemoren:

- Jeg har været meget ked af det og chokeret over det, der er blevet sagt. Men det, der gør mest ondt, er, at mine unger skal igennem det her.

Kvinden og hendes 60-årige mand er tiltalt for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse af i alt ni plejebørn gennem en periode på 20 år.

/ritzau/

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App