¨

Mern-forældre havde yndlingsbarn

Foto: TV ØST

Der blev gjort stor forskel på børnene i hjemmet i Mern på Sydsjælland, hvor en række børn ifølge tiltalen blev udsat for vold, vanrøgt og frihedsberøvelse.

For mens flere af børnene blev opdraget med hård hånd og tvunget til at leve et yderst spartansk liv, så fik ét barn særbehandling af plejeforældrene.

Det fortæller flere kilder til DR Sjælland.

Barnet, der nu er teenager, har boet hos plejeforældrene næsten hele sit liv og adskilte sig på den måde fra de øvrige børn.

Blandt de særlige privilegier, drengen kunne nyde godt af, var en såkaldt minicrosser, som han kørte rundt på ude i haven. Når han kom tilbage, blev de andre børn sat til at gøre maskinen ren.

Og i situationer, hvor drengen havde gjort noget galt, holdt plejeforældrene hånden over ham, mens de andre børn risikerede lussinger for samme forseelse.

Og sådan blev der ofte gjort forskel på os, fortæller et af de børn, der har henvendt sig til politiet i sagen.

Ifølge psykolog og mangeårig formand for Børns Vilkår, John Halse fra Holbæk, er det et stort problem, når forældre forskelsbehandler børn, især når det drejer sig om plejebørn.

- Når der bliver gjort forskel, vil der være reaktioner på det, også i en familie, hvor der er biologiske søskende. Men når det handler om børn, der er sårbare og svage, som de her jo er, bliver reaktionerne mangedoblet, siger Halse til DR Sjælland.

/Ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App