Mere trafik på landet

Ifølge en ny opgørelse stiger trafikken på landet, mens den falder i de store byer. Især i vores region er der mere trafik, fordi flere og flere pendler til København.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Thomas Bro kører hjemmefra klokken kvart over fem om morgenen for at undgå morgentrafikken. Han pendler fra Vordingborg til København hver dag og har gjort det de sidste seks år. Han kan tydeligt mærke, at der er kommet mere trafik de seneste år.

- Da jeg startede for seks år siden kunne jeg køre til arbejde på en time. Det ville tage i hvert fald halvanden i dag. Så det gør jeg ikke mere. Så nu er jeg nødt til at køre enten tidligt eller sent, siger Thomas Bro, der er kundechef i Nykredit.

En ny opgørelse fra Vejdirektoratet viser, at trafikken i landområderne er steget med 4,3% bare i forhold til sidste år. I de store byer som København, Århus, Odense og Aalborg ser billedet anderledes ud - her er trafikken blevet mindre. Det er især motorvejene, trafikken går ud over.

Region Sjælland ligger sammen med Region Syddanmark i top over, hvor trafikken er steget mest. Trafikforsker Thomas Sick Nielsen mener, stigningen skyldes, at borgerne i Region Sjælland føler sig mere knyttet til hovedstaden end tidligere og derfor pendler mere til og fra København.

- Flere mennesker flytter ud, men bevarer samtidig forbindelserne ind mod byen. Og det gælder både arbejde og fritid, siger han til TV2 ØST.

Den hårdest ramte strækning i vores region er der, hvor vest- og sydmotorvejen bliver til Køge Bugt Motorvejen. Her er der 9% mere trafik end for bare et år siden.