Mere skiltning skal hindre flere ulykker på Orø

Politiet i Holbæk vil fredag lave en midlertidig løsning på problemerne omkring færgelejet på Orø. Der vil blive sat nye skilte op med hastighedsbegrænsninger. Det sker efter ny ulykke fredag morgen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lokalpolitiet i Holbæk har bestemt, at der straks skal laves midlertidige foranstaltninger til at forhindre kommende ulykker ved færgelejet ved Østre Færge på Orø. Der skal blandt andet sættes skilte op med hastighedsbegrænsninger.

Tidligt i morges kørte en yngre mand i havnen. Det er tredje gang på tre uger, at en bil kører i havnen, og den ene gang kostede det to mennesker livet.

 Lokalpolitiet i Holbæk har været på Orø fredag formiddag, hvor man har besigtiget den bil, der klokken halv seks kørte i vandet på Orø-siden af Østre Løb ved trækfærgen mellem Orø og Hornsherred.

Politiet har ikke kunnet komme i kontakt med føreren af bilen, der efter ulykken kom i land, og som senere kørte fra stedet med en bekendt. Politiet har således ikke kunnet få en forklaring om årsagen til, at bilisten kørte i vandet.

En lastbilchauffør kom til stedet kort tid efter ulykken, og ved hjælp af et tov lykkedes det at trække bilen op på land igen. Bilen havde blandt andet skader på fronten.

Der arbejdes samtidig med en hurtig etablering af en permanent løsning i form af bedre skiltning og afstribning, ligesom en mekanisk løsning i form af en bom indgår i overvejelserne.