Mere hærværk på Stevns

På Stevns er antallet af episoder med hærværk næsten tredoblet siden sidste år. Det er få personers værk, mener den lokale SSP-konsulent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Graffitimaling på stationen og knuste ruder på byens skole.

Sådan ser Store Heddinge ofte ud mandag morgen, når weekendens udskejelser bliver synlige for stevnsboerne.

Antallet af anmeldte hærværks-episoder på Stevns er næsten tredoblet siden sidste år. Da var der ni episoder fra marts til den 24. april. I år har der været 25 i samme periode.

- Man kan godt sige som udgangspunkt, at det er en kraftig stigning, fortæller Lene Holvard, Vicepolitikommissær hos Køge Politi.

Episoderne finder som oftest sted i weekendens aften- og nattetimer.

- Det er da nærliggende at tro, at der er grupper af unge menneskler, som efter indtagelse af alkohol eller eventuelt også narkotiske stoffer er i en tilstand, hvor de føler, at de har et behov for at gå ud at ødelægge andre menneskers ting, vurderer Lene Holvard fra Køge Politi.

Hos den lokale SSP-konsulent tegner der sig et helt andet billede. Han synes ikke, der er blevet mere hærværk, men mener, at forklaringen må ligge i, at stevnsboerne er blevet bedre til at anmelde hærværk.

Og hvis der er tale om øget hærværk, er det nok få personers værk, mener SSP-konsulent John Brok-Jørgensen.

- Noget kan jo tyde på, at det er nogle få, der laver mere ballade. Når vi snakker med de unge i klubberne og i skolerne, så giver de udtryk for en meget stor social ansvarlighed og en bevidsthed omkring, at det er noget skidt det her, fortæller John Brok-Jørgensen.

De stevnsboere, TV2 Øst mødte, mente dog, at der var kommet mere hærværk på Stevns.

- Jeg så det faktisk her til morgen. Der er et meget smukt hus i Havnelev, hvor der nu er malet på deres nymalede vægge, siger Ann Moesgaard fra Havnelev. Hun føler sig utryg, efter der er kommet mere hærværk til området.

- Før i tiden kunne man færdes frit, man behøvede ikke at låse sin dør. Men det skal man huske. Man skal også huske at låse sin bil. Det har man ikke været vant til på Stevns, fortæller Ann Moesgaard.