Mere end 30 elever i klasseværelset

Det var første skoledag for mange gymnasieelever i regionen i dag. Flere klasser har mere end 30 elever.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er nok navne at huske på for de nye studerende på regionens gymnasier. På flere gymnasier i landsdelen kan man se klasser med mere end 30 elever. Og det er et tal, som bekymrer de nye studerende.

- Man kan forestille sig, at der er mange, der ikke når at komme med i undervisningen. Der er mange, der bare vil sidde og høre på og ikke sige noget, fordi man ikke kan nå alle 32 igennem, siger Sebastian Hoelgaard, som går i 1.X på Vordingborg gymnasium.

- Hvis man nu skal have hjælp fra læreren, kan han så nå rundt og hjælpe en, når der er så mange andre elever, som også skal have hjælp, spørger Malene Søgaard fra samme klasse.

John Schächter har undervist i 30 år, og han deler elevernes bekymring.

- Problemet består i, at man ikke når de svageste. Man taber selvfølgelig flere elever, når man er 32 i en klasse, siger John Schächter.

Undervisningsminister Bertel Haarder mener dog ikke, at der er et problem. Ifølge ham er det alene et spørgsmål om prioritering fra skolernes side.

- Hvis man sidder 32 elever, så er det fordi man har valgt det, og fordi der er nogle andre ting man så til gengæld kan få, og det må man selv bestemme, siger Bertel Haarder.