Melder naboen til politiet

Stigning i antallet af borgere, der giver politiet et tip om ulovligt nytårskrudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er ligesom for 20 år siden, da var holdningen, at det var ok at liste en julebrandert hjem. Det er det ikke længere, og sådan er det også med ulovligt fyrværkeri, siger vicepolitiinspektør hos Nykøbing Falster politi, Niels Denny Sørensen.

I denne tid mærker politiet nemlig tydeligt, at der er sket en holdningsændring i befolkningen i forhold til ulovligt nytårskrudt. - Folk henvender sig til politiet og siger, at de ved, at den og den sælger ulovligt fyrværkeri, eller at vores barn har købt noget krudt derhenne. Og det vil man ikke acceptere, siger Niels Denny Sørensen i dag til TV2 Øst.

De borgere, vi møder på gaden i Nykøbing Falster i dag, er da heller ikke i tvivl. - Det er forkert, det er farligt, og det er umoralsk, siger Tonni Eriksen fra København.

Jeg synes, det er noget svineri, og jeg ville melde det til politiet, siger Pia Strand, Nykøbing Falster.

For en uge siden beslaglagde politiet i Ringsted 4 ton ulovligt fyrværkeri på en ejendom efter et anonymt tip fra en borger. En 26-årig mand er i den forbindelse blevet varetægtsfængslet til d. 3. januar 2008.

Først i det nye år får politiet opgjort, hvor mange sager om ulovligt fyrværkeri, de har, men allerede nu kan de se, at der er sket en stigning i forhold til 2006.