¨

Mekka for fritidsdykkere

Foto: TV ØST

I weekenden sank et skib ud for Hesselø. Det tiltrækker masser af fritidsdykkere, som vil udforske det nye skibsvrag.

Et gammelt skib sank lørdag aften, da det var ved at blive fragtet til ophugning. Skibsvraget ligger på 22 meters dybde, og det har fået fritidsdykkere til at trække i våddragterne og finde dykkermaskerne frem.

- Det er altid en god oplevelse at komme ned og se et helt nyt skibsvrag, der ligger nede på bunden af havet. Specielt fordi der ikke er nogen, der er kommet til skade, da det sank, siger formand for Odsherred Dykkerklub, Stig Lyngby.

00:58 Luk video

Sendt til ophug

Skibet er 42 meter langt og syv meter bredt, og det har i de sidste 25 år ligget til i Københavns havn. Men selv et gammelt skib på vej til ophug, kan hurtigt gå hen og blive interessant, når det befinder sig på havets bund. Fisk og andre havdyr bruger nemlig skibet som en slags rev, hvor de kan gemme sig for rovfisk.

- Man kan allerede se, at naturen er begyndt at tage det til sig. Det er allerede overbegroet med muslinger og krabber. Vi kan jo håbe på, skibet får lov til at blive liggende, så fiskene og de andre dyr kan få et sted, hvor de kan være i fred og ro, siger Daniel Chanti. Han var den første fra Roskilde Frømandsklub, der iført sit dykkerudstyr besøgte det sunkne skib.

Intakt skib

Selvom skibet først for nyligt er sunket har det allerede tiltrukket flere fritidsdykkere, som vil se vraget. Nye vrag er nemlig mere interessante, fordi sandsynligheden for, at skibet er intakt er større end ved ældre skibsvrag. Men selvom det måske kunne friste at tage en lille souvenir med hjem fra havets bund, så var der ingen, der blev fristet af den kriminelle handling.

- Det her skib er jo til ophug, så alt hvad der var af souvenirs, det er allerede væk. Det er også meget sjovere, hvis man lader tingene blive dernede, så alle andre også kan se dem, siger Stig Lyngby.

Det vil senere blive vurderet, hvorvidt skibet kan få lov til at blive liggende eller ej.

 

02:39 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App