Mekanikere tager natten i brug

Nu kan det økonomiske opsving mærkes hos automekanikerne her i regionen. De er begyndt at reparere og servicere biler om aftenen og natten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har behov for at flere hænder er i gang efter boomet i antallet af solgte biler, så vi udnytter vores værksted hele døgnet, fortæller bilforhandler Morten Hansen fra Care Point i Næstved.

For trekvart år siden ansatte han tre mekanikere til at arbejde om natten.
Kundernes ventetid på at få en bil på værksted var blevet for lang.

Tendensen er så småt ved at slå igennem i en del af småbyerne på Sjælland. Næstved har tre værksteder med aften- og natåbent, der er to steder i Sakskøbing, et i Slagelse og et sted i Vordingborg.

Lysen Biler A/S i Næstved var nogen af de første, der tog de små timer i brug. Det skete for ti år siden. I starten var det kun de erhvervsdrivendes biler der blev lavet, men nu har de også taget privatkunder ind. Det har nedbragt ventetiden markant.

- Vi kan tilbyde at tage din bil til service indenfor en uge. Hvis vi ikke holdt åbent om aftenen ville ventetiden blive 14 dage - tre uger., fortæller medindehaver Christian Lysen.

Dansk Automobilhandler Forening, DAF, har bemærket tendensen, som startede på autoværkstederne omkring København i slutningen af 1990'erne. Siden har det bredt sig til byer som Næstved, Hillerød, Roskilde og Ringsted.

- Det er et typisk pendlerfænomen i byerne omkring Storkøbenhavn.  Vi kommer til at se meget mere af det, i takt med at de unge flytter ud til provinsen og skal pendle til København på arbejde, fortæller administrerende direktør Preben Kjær fra DAF.

2006 var et rigtig godt bilår. Der blev solgt 300.000 brugte og nye biler og direktøren regner med at det vil forstærke tendensen yderligere.

- Der er opsving i Danmark og når renten er lav og det går godt, bliver der lavet flere biler. Det kommer vi også til at mærke i Autobranchen, slutter direktøren.

Følgende steder i regionen har ifølge TV2/Østs oplysning nat- eller aftenåbent:

Ringsted By`s Auto, Nørregade 74, Ringsted - http://ringstedbysauto.tripod.com/

Verner Krastrup Automobiler A/S, Vordingborg, 5537 6030. (Mitshubishi og Kia) - http://www.krastrup.dk/

Peugeot Sakskøbing, 5470 4114. - http://www.peugeot.dk/dealers/sakskobing/default.htm

Ødegaard Biler, Sakskøbing, 5470 4331 (Ford)  - http://www.fordsakskobing.dk/

Care Point ved Morten Hansen Automobiler A/S, Næstved, 5572 1515 (VW og Audi) - http://www.morten-hansen.dk/

Lysen Biler A/S, Næstved, 5572 2922. (suzuki, Nissan, Toytoa) - http://www.lysenbiler.dk/profil.php

Care Point, Slagelse, 5850 4300 (VW og Audi) - http://www.kim-augustsen-slagelse.dk/