¨

Mekanikere raser over brandmænds værksted

Foto: TV ØST

Det har vakt vrede hos autoværkstedernes brancheorganisation, at Næstved Brand og Redning har lavet sit eget værksted at lave biler i.

Næstved Brand og Redning har fået sit eget autoværksted, og det vækker vrede hos autoværkstedernes brancheorganisation CAD.

Det skriver Sjællandske.

Med eget værksted kan Næstved Brand og Redning holde hele kommunens bilpark med 400 biler i alt ved lige og spare over 10 millioner kroner årligt på reparationsomkostninger. Samtidig kan de udnytte tiden, mens de alligevel er på stationen, når det ikke brænder, og når det gør, er de tæt på bilerne og klar til at rykke ud.

Presser autoværksteder ud

Trods fordelene for brandvæsnet ser CAD ikke på det med samme positive blik. Organisationen har indbragt sagen for konkurrencestyrelsen.

- Det er jo konkurrenceforvridende og svarer til, at en kommune åbner supermarked og lader sine egne institutioner købe ind på fordelagtige vilkår. Sådan en sag bør prøves. Lovligheden skal prøves. Konsekvensen er jo så åbenlys. Autoværksteder vil blive presset ud og skal lukke. Noget andet er spørgsmålet om lærlinge. Hvem skal tage dem? Det lyder som stærkt konkurrenceforvridende, siger Erik Rasmussen, der er direktør i CAD.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App