Meget narko i regionen

De sidste fire måneder har en specialpatrulje bekæmpet narkotika på gadeplan. Og udbyttet har indtil videre været overraskende stort

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En ny specialpatrulje hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi arbejder målrettet på at bekæmpe narko på gadeplan og holde mere øje med, at værtshuse og diskoteker overholder de regler, de skal.

Patruljen har kun eksisteret i fire måneder, men allerede nu har udbyttet været stort. To skunk-laboratorier, over fem kilo hash, over 1000 ecstasy-piller, næsten et kilo amfetamin og en del mindre mængder af andre narkotika er noget af det, specialpatruljen indtil videre har fundet.

- Vi er meget overraskede over, at vi har kunnet finde så meget, som vi har gjort, på den korte tid, vi rent faktisk har eksisteret, siger vicekriminalkommissær Frank Toftum fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ni ud af ti gange, specialpatruljen er ude på ransagning, finder de narkotika. 

Patruljen er en del af den nye politireform og består af 14 politifolk. Meget af patruljens arbejder bygger på tip fra befolkningen, og for en del af betjentene er det en helt ny måde arbejdsmåde.

- Vi skal selv opstøve sagerne og finde meddelerne, så det er en helt ny måde at arbejde på. Vi passer meget på vores kilder. Vi gør alt for, at dem, vi er ude at ransage hos, ikke ved, hvor vi får oplysningerne fra, siger politiassistent Thomas Eilersen til TV2 ØST.