¨

Medieselskab skal spare 8,6 millioner

Foto: TV ØST

A/S Medieselskabet Nordvestsjælland skal spare 8,6 millioner kroner. Selskabets ledelse har udarbejdet en spareplan med henblik på budget 2013

A/S Medieselskabet Nordvestsjælland, der udgiver dagbladet Nordvestnyt, netavisen nordvestnyt.dk og en række lokale ugeaviser, planlægger en sparerunde. Som det har været tilfældet for en lang række danske medier, er Medieselskabet Nordvestsjælland ramt af den voldsomme nedgang i annonceomsætningen, der fandt sted hen over sommeren.

Annonceomsætningen har desuden været præget af konkurrencen på ugeavisområdet i Kalundborg og Odsherred. Dertil kommer så, at beslutningen om udgivelsen af enhedsavisen Nordvestnyt har ramt avissalgsomsætningen. Dog ikke så meget som frygtet, men omsætningen er ramt. Det er derfor besluttet at fremrykke budgetlægning for 2013 en måned, så selskabets bestyrelse på et møde ultimo oktober kan tage stilling til et foreløbigt budget. Selskabets ledelse har i den forbindelse udarbejdet en spareplan med henblik på budget 2013.

Skal spare 8,6 millioner

Målet for besparelserne er et beløb på 8,6 mio. kr. Under overskriften "Udvikling gennem omlægning" er samarbejdsudvalget og medarbejderne i selskabet i dag blevet orienteret om kravet til spareplanen.

- Der er tale om meget store besparelser, men nødvendige besparelser, siger selskabets adm. direktør Mogens Flyvholm.

Besparelserne skal desværre findes dels ved opsigelser dels ved synergier ved organisations- og produktionsændringer. De næste 14 dage vil planen blive forhandlet med overenskomstparterne.

 

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App