Medicintyveri vækker bekymring

Medlem af regionsrådet i Region Sjælland Jeppe Jakobsen (DF) kræver nu en forklaring af ledelsen på Nykøbing Falster Sygehus, efter det er kommet frem, at fire sygeplejersker har stjålet smertestillende medicin.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vækker bekymring at fire sygeplejersker på Nykøbing Falster Sygehus er blevet tiltalt for at have stjålet stærke smertestillende piller fra deres arbejdsplads.

Medlem af regionsrådet i Region Sjælland Jeppe Jakobsen (DF) mener, at sagen stiller så store spørgsmålstegn ved sygehusets kontrol med farlig medicin, at han nu vil have en forklaring af sygehusets ledelse.

- Det lader til, at der er meget ringe kontrol med medicinen på Nykøbing Falster Sygehus, og det har og nu bedt administrationen på sygehuset om at godtgøre, hvad de har tænkt sig at gøre ved det, siger han.

Tyverier fandt sted i 2011

Sygeplejerskerne skal angiveligt have stjålet stærke smertestillende piller som morfin, ketogan, metadon og contalgin.

Ifølge anklageskriftet skete tyverierne i løbet af få uge i efteråret 2011. Sygeplejerskerne blev bortvist, da tyverierne blev opdaget.

Region Sjælland har i dag ikke ønsket at stille op til interview. Men i en mail svarer de, at regionen har håndteret og afsluttet den fem år gamle sag. Regionen understreger samtidig, at tyverisagen ingen sammenhæng har med den aktuelle retssag om tiltale for drab og drabsforsøg på Nykøbing Falster Sygehus.

Anklagemyndigheden har oplyst til regionen, at det er en beklagelig fejl, at der først nu bliver rejst tiltale i tyverisagen.